tv_ru

Використання солі-консерванту NUTRISTAB:

  • надає бактеріальне дію на дріжджі, цвіль і їх різновиди;
  • пригнічує життєдіяльність бактерій маслянокислого і оцтовокислого бродіння;
  • запобігає мікробну псування продуктів харчування в процесі їх приготування і зберігання;
  • збільшує термін зберігання харчових продуктів.

Спосіб застосування

Спосіб внесення добавки - консервант визначається технологією його виробництва.
Оптимальним вважається момент внесення відразу після пастеризації або стерилізації, коли в результаті термообробки знижується рівень обсіменіння мікроорганізмами, а добавка солі консерванту дозволяє його зберегти досить довго.
При застосуванні у виробництві з чистими культурами вноситься після сквашування. Добавка вноситься у вигляді порошку або у вигляді 20% -го водного розчину (2,0 кг добавки розчиняють в 8,0кг води).
Наприклад: при виробництві сиру або сирного продукту добавка вноситься в сирну ванну після сквашування і обробки сирного згустка у вигляді розчину з розрахунку 0,1-0,2% до загальної маси суміші.

Допустима норма внесення в інші галузі може становити:

  • від 0,03 до 0,05% при виробництві молочних видів продуктів;
  • від 0,1 до 0,25% для фруктових напівфабрикатів;
  • від 0,1 до 0,12% для масложирової продукції;
  • від 0,05 до 0,07% для кондитерських виробів.
ПопередняІнгредієнти для кондитерської промисловості - що залежить від якості харчових добавок
НаступнаЦентр харчових технологій їде на виставку IFFIP-2019