
В останні кілька років з метою поліпшення консистенції і підвищенні виходу готової продукції підприємства харчової промисловості використовують структурообразователи полисахаридной природи, а саме альгінати, камеді. Це в свою чергу призводить до подорожчання продукції і появи індексів «Е», які негативно сприймаються покупцями.
В якості альтернативи застосуванню таких добавок на сьогоднішній день розглядається використання ферментів, які беруть участь в утворенні додаткових зв'язків в білкових молекулах. Трансглютаміназа відноситься до числа ферментів, які каталізують перенесення різних груп від одного з'єднання до іншого, і таким чином, що беруть участь в перетвореннях ліпідів, білків і вуглеводів.
Компанія «Центр харчових технологій» в Харкові протягом декількох років займається не тільки виробництвом різних добавок, але і продажем трансглютамінази, яка використовується переважно в м'ясній промисловості.
Трохи про фермент трансглютаміназа і його властивості
Трансглютаміназа зустрічається в природі в різних формах - в натуральному вигляді присутня в рослинах, тварин, організмі людини і навіть мікроорганізмах. Отримують даний фермент за допомогою сучасних технологій і, таким чином, він є безпечним для використання в харчовій промисловості.
До основним властивостями ферменту відносять:
- поліпшення консистенції готової продукції;
- підвищення соковитості і поліпшення еластичності продуктів;
- збільшення виходу кінцевої продукції;
- забезпечення стабільної якості;
- зниження втрати вологи (при зберіганні товару в нарізаному або упакованому вигляді);
- використання мінімальної дозування трансглютамінази (забезпечується завдяки високій технологічної активності добавки).
Застосування трансглютамінази в різних галузях харчової промисловості
Трансглютаміназа застосовується для зв'язування білків в м'ясних продуктах. Під впливом ферменту відбувається природна «склейка» білків в складі м'яса і досягається висока стабільність сировини на етапах маринування, теплової обробки, нарізки і упаковки. Трансглютаміназа також використовується в якості замінника наповнювача для ковбасних виробів.
Застосування трасглютамінази для виробництва сиру дозволяє знизити вартість готової продукції за рахунок зменшення кількості або часткової заміни додаються стабілізаторів або порошкових білків.
Щоб оформити покупку трансглютамінази в компанії «Центр харчових технологій», не обов'язково перебувати в Харкові. Зробити замовлення можна через наш сайт. Менеджери відправлять посилку за вказаною адресою протягом декількох днів.
Рекомендуємо також спробувати консервант NutriStab для виробництва молочної продукції та кондитерських виробів від нашої компанії.