tv_ru

На ринку молочної промисловості творог стоїть у ряді найбільш затребуваних кисломолочних продуктів. Сир кисломолочний - основна сировина для виготовлення сирків і сирних виробів. На сьогоднішній день все більше виробників в пошуку технологічних рішень для збільшення виходу кінцевої продукції та зниження її собівартості. З цією метою в ході виробництва сиру в суміш додають харчові добавки.

Найпоширеніші технології виробництва сиру кисломолочного

Відповідно до методу коагуляції білків і утворенням сирного згустка виділяють такі способи виготовлення сиру:

  1. Кислотний. Технологія дозволяє виробляти знежирений сир. Сквашивание молока виконується за допомогою бактерій. В результаті виходить сир ніжної консистенції і без згустків. Такий спосіб використовується для випуску сирних мас і сирків.
  2. Кислотно-сичужний. Для сквашування молока використовуються молочна кислота і спеціальний сичужний фермент. Саме дана технологія найчастіше впроваджується на підприємствах харчової промисловості та дозволяє отримувати сир підвищеної і середньої жирності. Кінцевий продукт - зернистий, щільний, з характерним ароматом і кисломолочним смаком.

Залежно від послідовності технологічних режимів і операцій, виготовлення сиру на підприємствах ведеться за однією з технологій - роздільної або традиційною. В останні кілька років великого поширення набув роздільний метод - він економічніше в плані використання сировини.

Процес використання харчових добавок у виробництві сиру ксиломолочного

В якості сировини, для виготовлення сиру, застосовується якісне натуральне свіже молоко. При цьому воно може бути різного ступеня жирності і навіть знежиреним. Вміст жиру в молоці визначається за допомогою спеціального обліку - білкового титру. При необхідності жирність в молочній сировині знижується до того рівня, який потрібен для виготовлення того чи іншого типу сиру.

Збільшення виходу сиру на 15-20% за допомогою комплексних добавок відбувається в кілька етапів. Спочатку в молочну суміш додають добавку для сиру. В результаті отримують казеїновий білок. Потім він піддається термічній обробці, в результаті чого посилюються властивості казеїну. При цьому збільшується кількість осаждаемого білка і зростає вихід кінцевого продукту.

Переваги використання комплексних харчових добавок для сиру кисломолочного

Харчові добавки при виробництві сиру дозволяють:

  • збільшити термін придатності продукції;
  • знизити втрату сухих речовин;
  • сформувати щільну структуру молочного згустку;
  • попередити порушення структури сиру;
  • поліпшити якість органолептичних показників;
  • заощадити сировину і оптимізувати вартість товару, таким чином, щоб споживачі могли купувати товар відмінної якості.

Як купити харчові добавки для сиру кисломолочного

На сайті «Центру харчових технологій» представлені різні харчові добавки для сиру та іншої продукції. У нас можна купити добавки для кондитерської промисловості, плавлених сирів, морозива і ковбасної продукції.

Для того щоб зробити замовлення, необхідно визначитися з типом продукту, його кількістю і зателефонувати нашому менеджеру по одному з вказаних на сайті номерів. Якщо сумніваєтеся при виборі комплексних добавок для сиру кисломолочного, відразу ж зателефонуйте нам. Менеджери допоможуть зробити правильний вибір і дадуть відповідь на всі питання.

Чому ми рекомендуємо замовляти продукцію саме у нас? Компанія «Центр харчових технологій» вже на протязі декількох років займається виготовленням харчових добавок для поліпшення якості продукції, що випускається. Серед переваг компанії: оптимальна цінова політика, висока якість, величезний вибір товару на будь-який смак і уважність до своїх клієнтів.

Зробивши замовлення прямо зараз, ви не тільки збільшите вихід сиру на 15-20%, але і поліпшите якість товару, а також знизите його собівартість.

ПопередняЦентр харчових технологій на відкриття Міжнародного форуму харчової промисловості та упаковки IFFIP
НаступнаІнгредієнти для кондитерської промисловості - що залежить від якості харчових добавок