tv_ru

Молоко - основний компонент, який використовується при виробництві різних кисломолочних продуктів, деяких десертів і сирів. В якості сировини рекомендується застосовувати молоко з оптимальним вмістом білка і хорошою жирністю. Однак в результаті сезонної нестійкості ці параметри нестабільні. Саме тому для виробництва якісної кисломолочної продукції актуально застосування різних функціональних добавок.

Трохи корисної інформації про кисломолочної продукції

 Більшість молочних продуктів мають значну біологічну цінність і включаються в раціон харчування з найперших днів життя. Вони заміщають близько 30% добової потреби людини в жирі і до 20% в білку. Кисломолочні продукти відносяться до категорії продуктів, які виготовляються з молока і його похідних шляхом ферментації. Сквашивание відбувається за рахунок додавання кисломолочної палички, біфідобактерій і пропіоновокислих бактерій. Якість кінцевого продукту в ході переробки визначається однорідністю консистенції і структурності.

Значення харчових добавок для виробництва кисломолочних продуктів

 Комплексні добавки для молочної промисловості стали використовуватися, як тільки з'явилася потреба робити запаси продуктів харчування. Всі добавки можна розділити на синтетичні, ідентичні натуральним і натуральні. На сьогоднішній день харчові добавки включають до складу практично всіх кисломолочних продуктів, які випускаються в промислових масштабах.

Для кисломолочних продуктів найчастіше використовуються 2 категорії добавок: молочного (концентрований білок, сухе молоко) і немолочного походження (стабілізатори, різні вітаміни, ізоляти).

Стабілізатори для молочної продукції - добавки, що дозволяють пов'язувати жир і воду. Вони впливають на густоту продукції на всіх етапах виробництва і значно полегшують технологію виготовлення. До основних переваг застосування стабілізаторів відносять:

  • використання більш низьких температур розливу молока без зниження в'язкості продукту;
  • поліпшення поживної цінності;
  • виняток відстоювання сироватки.

Харчові добавки для молочної промисловості в цілому мають ряд переваг:

  • стабілізують консистенцію;
  • попереджають відділення вологи;
  • захищають білок в ході високотемпературної обробки і механічного впливу;
  • підвищують в'язкість готового продукту і забезпечують належну консистенцію;
  • дозволяють отримувати продукцію з відмінними органолептичними властивостями.

Можна виділити також ще кілька причин широкого застосування добавок для молочної промисловості. Одна з них - сучасні методи торгівлі в умовах транспортування продуктів харчування (в тому числі швидкопсувних) на далекі відстані. Цей факт зумовив необхідність використання інгредієнтів в молочній промисловості. Інша причина - швидко змінюються індивідуальні уявлення сучасних покупців про кисломолочних продуктах харчування.

Компанія "Центр харчових технологій" в Харкові займається продажем інгредієнтів для харчової промисловості та виробництвом унікальних функціональних добавок, що поліпшують якість продукції, що випускається.

У телефонному режимі можна замовити якісні добавки для кондитерських виробів, фруктових начинок, плавлених сирів, згущеного молока та добавки для виробництва сиру. Весь асортимент добавок можна подивитися в розділі каталог продукції. Харчові добавки досить прості в застосуванні, для їх використання не потрібно мати особливих знань або умінь. При необхідності менеджер допоможе сформувати і розрахує загальну вартість замовлення, а також відповість на всі запитання.

Навіть якщо ваше виробництво розташоване в Луцьку, ми відправляємо посилки в будь-яке місто України. Вартість доставки в регіони визначається компаніями-перевізниками, які доставляють товар.

ПопередняЗапрошуємо вас на виставку!
НаступнаОгляд комплексних добавок для виробництва молочної продукції